Mijnvoordeeltje op Twitter

Mijnvoordeeltje Nieuwsbrief

Mijnvoordeeltje Advertentie Tip

Curacao vanaf 499,-

Nu vooral Azië, met bestemmingen als Thailand en Bali, zo in trek is de laatste jaren, sneeuwen de Cariben een beetje onder. Hoog tijd voor een upgrade vindt de Curaçao Tourism Board bij monde van haar nieuwe ceo Ghatim Kabbara…. Onze verslaggever nam een kijkje op het Antilliaanse eiland.
De eerste indruk is bepalend. Rij van het vliegveld naar je hotel en dat wat je ziet en hoort, beïnvloedt hoe je verder over je bestemming denkt. Nu was ik dik tien jaar geleden al eens op het eiland en bij de hernieuwde kennismaking overheerste hetzelfde gevoel van toen.
De temperatuur is geweldig, de zee, de zon, de stranden, heerlijk, maar de wegen zijn nog steeds bar slecht, overal ligt rommel en veel huizen kennen hoge hekken, tralies en bewaking. Als ik aan het einde van mijn bezoek spreek met de kersverse directeur van de Curaçaose toerisme-organisatie, Ghatim Kabbara, blijkt onder andere die infrastructuur een heet hangijzer te zijn.
 

Serviceniveau omhoog
„Het is belangrijk dat dat goed is. Daar wil ik gas op geven”, vertelt de energieke ceo. „Eigenlijk heb ik drie speerpunten, waarvan branding het belangrijkste is. Wij moeten eerst uitvissen hoe we onszelf in de wereld willen profileren. Wat het moeilijk maakt is dat er zoveel te doen is hier. Hoe ga je dat mooi verpakken en verkopen? Dan heb je de infrastructuur en als laatste moet het serviceniveau omhoog."
De upgrade die Kabbara voor ogen heeft zit ’m vooral in dat laatste, denkt hij, terwijl op het fonkelnieuwe Jan Thiel Beach & Plaza de eerste strandgangers van die ochtend zich aan de rand van het trendy zoutwaterzwembad nestelen. Intussen blijken grote investeerders de weg naar Curaçao gevonden te hebben en wordt er al hard gewerkt aan die broodnodige upgrade.
 

Uitgebreide faciliteiten
Zo is er op de Santa Barbara Plantation aan het Spaanse water en de Caribische Zee een groot Hyatt Hotel gekomen met een schitterende golfbaan; heeft ook het Renaissance zich op het eiland gevestigd en is er Jan Thiel Beach & Plaza, een complex waar je voor vijf Antilliaanse guldens op het strand kunt vertoeven (ex ligbed).
De mooie houten gebouwen aan het strand kennen aan de achterzijde, waar ook de grote parkeerplaats is, winkeltjes en beneden aan de strandzijde twee grote restaurants (Zest en Papagayo) en een bar. Er is een prachtig zoutwater-zwembad dat overloopt in de zee. Dit complex zal nog worden uitgebreid met andere faciliteiten.
 

Vernieuwend Curaçao
Onze hernieuwde kennismaking was uiteindelijk toch weer een waar genoegen. De heerlijke zee met z’n mooie onderwaterwereld, het geweldige weer, de pure ontspanning. Rijdend over het tropische eiland vallen vooral die prachtige veelkleurige huisjes op.
Knalpaars, felgeel of gifgroen, het kan niet kleurig genoeg en de felle zon versterkt die kleurenpracht alleen maar, die cru afsteekt tegen het dorre en droge landschap dat vol staat met metershoge cactusssen (je kunt er van uitgaan, vertelde iemand me, dat alles wat geen stekels heeft geïmporteerd is).
Ga je tijdens een schoolvakantie hou dan rekening met toestellen vol medelanders die die kant opgaan en vooral vertoeven op bekende plekken als Mambo Beach, Papagayo en Zanzibar. Maar gelukkig zijn er meer en meer leuke plekjes op het zich rap vernieuwende Curaçao voor wie daar aan wil ontsnappen…
 
 
 
 
 

Naar het nieuwsoverzicht